Pimp Your Home

Pimp Your Home

Tolóajtó rusztikus módra

2016. szeptember 06. - Harisnyás Pimpy

Aki ismer engem, tudja, hogy imádom a country stílust. Nem annyira a decens amcsifilmes white fence idillt (bár néha kifejezetten igényelném a hangulatát), hanem a kopottas, rusztikus vonalát, amikor a lakberendezésben az esküvői babonák "valami régi"-je érvényesül. 
home.jpgKép: Pinterest

Pici lakásban lakunk, a háromból kettő szoba tényleg pici, és régen kitaláltam már, hogy valami tolóajtót szeretnék. Helytakarékosság a fő ok persze. Egy rövid félgondolat erejéig megfordult a fejemben a harmonikaajtó ötlete is, aztán eszembe jutott az egyik bakfiskori albérletem, ahol műanyag harmonikaajtó volt a hálókamrám ajtaja helyén - azt a nyikorgást, te jó ég, inkább mégsem, az ellenségeimnek sem!

Szóval tolóajtóra vágyom, és konkrét elképzelésem is van persze arról, hogy milyet szeretnék. Sliding barn door a neve, nem tudom, hogy magyarul hívják-e valahogy, istállóajtó vagy csűrajtó lehetne, de igazából nem a név a fontos. Hanem a kinézete, a működési elve és a sokféle kialakítási módja. 

A műszaki rész viszonylag egyszerű: a helyiség ajtónyílása fölött fut egy sín, amin gurul a vasalat, ami az ajtólapra van felfúrva. Alul nincs semmi - ennélfogva bukdácsolás és takarítási akadályok sem. Esetleg az ajtólap alsó élében futhat egy-két kicsi kerék, de ha megfelelő anyagból van az ajtólap, a súlya függőlegesen tartja, nem leng ki a tolóajtó. 

A vasalat általában porszórt felület, legtöbbször fekete, de igazából lefestheti az ember bármilyenre. Lehet díszes vagy egyszerű fazonú, a lényeg úgyis a kerekeken van.track.jpgKép: Pinterest

Az ajtólap a klasszikus barn door konstrukció szerint lehet deszkákból:
deszkas.jpgKép: Pinterest

Kiszuperált üveges ajtóból:
regi.jpgKép: Pinterest

Tükör borítással:
tukros.jpgKép: Pinterest

Vagy ilyen csodából is:
fatorzs.jpgKép: Pinterest

Használható tárolóhely ajtajaként:
tarolo.jpgKép: Pinterest

Fürdőszoba ajtajaként:
furdoszoba.jpgKép: Pinterest

Konyhában:
konyha.jpgKép: Pinterest

Nappaliban:
nappali.jpgKép: Pinterest

Verandán:
veranda.jpgKép: Pinterest

Még nem tudom, hogy nekünk milyen lesz (és főleg mikor!), de ismerve magamat, egyszer biztos lesz. Mert imádom. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpyourhome.blog.hu/api/trackback/id/tr5311683379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása