Pimp Your Home

Pimp Your Home

Csíkozd a falat!

2015. május 19. - Harisnyás Pimpy

Egyre népszerűbb már a sávos falfestés, aminek személy szerint nagyon örülök, mert ez egy viszonylag egyszerű módja egy nagyobb falfelület egyedivé tételére anélkül, hogy cifra tapétákat kellene ragasztani, vagy több szín kombinálásában vesződni még a berendezéssel (aminek lehet egy eltúlzott eredménye egy papagáj-hatású fal, az meg kinek kell?).

lila_vizszintes.jpeg

Kép: HG TV

A csíkos/sávos festés több szempontból is jó és praktikus. A sávok lehetnek ferdék, vízszintesek vagy függőlegesek, a lényeg, hogy már előre eldöntsd, egyforma vastagságúakat használsz-e, és teszel-e elválasztó csíkot a sávok közé. Számtalan előnye van a sávosra festett falnak, íme néhány, képekkel:

  1. Karakteres színt is használhatsz így anélkül, hogy harsány lenne a végeredmény. Lehet lila, rózsaszín, tengerkék, bármi: ha olyan technikát alkalmazol, hogy a kiválasztott szín néhány világosabb árnyalatát pakolod egymás mellé (egyfajta ombre-verzió), egy nagyon kellemes összhatást érhetsz el.
    pink_ombre.jpgKép: Shoes Off Please

  2. Ha már adottak a helyiség berendezései, kiválaszthatod, melyik bútordarabot szeretnéd a leghangsúlyosabbnak. Ha a sávok között ezt a színt is használod, akár a kiválasztott bútor tervezett helyén, nagyszerű kiemelést adhatsz neki, és beállíthatod a szoba fókuszpontját.
    sarga_fuggoleges.jpgKép: Shelterness.com

  3. Egy kevésbé világos helyiségben is remekül működhet. Előfordulhat például, hogy világos ugyan a padló, de valahogy mégsem eléggé, és egy világosabb színnel (ami a kevés természetes fény miatt néha szükséges) még kevésbé mutatna jól. Ilyenkor vízszintes sávozással egy erősebb, sötétebb színű sávot festhetsz a fal alsó részére: ezzel kiemeled a padlót, viszont nem befolyásolod túlzottan a helyiség világosságát.
    zold_ombre.jpgKép: Apartmenttherapy.com

  4. Ha nem szeretnél egyszínű, csupasz falakat, viszont nem akarsz - vagy nem lehet (pl. bérelt lakásban) - mindenféle dekorációkat felakasztani a falra, egy sávozással máris mintát és elevenséget varázsolhatsz a falra.
    ferde_csikos.jpgKép: Bella Tucker

  5. Bármilyen helyiségben alkalmazhatod az előszobától a nappalin és gyerekszobán át a konyháig – de még a garázsban is, hiszen nagyon egyszerű, és minden falat remekül feldob.
    csikos_furdoszoba.jpgKép: Courtney Price

Maga az elkészítése nem nehéz, és nem is igényel különleges kézügyességet: mérni kell, kijelölni, és maszkoló szalaggal ragasztgatni a sávok határait. Ez a videó angolul van ugyan, de a bemutató magáért beszél:

Ha nem az alapra festesz egyszínű csíkokat, az egymással szomszédos területeket csak egyesével, száradás után, újraszalagozva lehet festeni. Ezen a videón ugyan nem falat festenek, de a munkafolyamat jól követhető:

A sávos falfestés tehát egy viszonylag egyszerű technika, amellyel bárki könnyen és gyorsan egyedivé teheti otthona falait. Találd ki, milyen színekre vágysz, és munkára fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpyourhome.blog.hu/api/trackback/id/tr247472884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása