Pimp Your Home

Tolóajtó rusztikus módra

2016. szeptember 06. - Harisnyás Pimpy

Aki ismer engem, tudja, hogy imádom a country stílust. Nem annyira a decens amcsifilmes white fence idillt (bár néha kifejezetten igényelném a hangulatát), hanem a kopottas, rusztikus vonalát, amikor a lakberendezésben az esküvői babonák "valami régi"-je érvényesül. 
home.jpgKép: Pinterest

Pici lakásban lakunk, a háromból kettő szoba tényleg pici, és régen kitaláltam már, hogy valami tolóajtót szeretnék. Helytakarékosság a fő ok persze. Egy rövid félgondolat erejéig megfordult a fejemben a harmonikaajtó ötlete is, aztán eszembe jutott az egyik bakfiskori albérletem, ahol műanyag harmonikaajtó volt a hálókamrám ajtaja helyén - azt a nyikorgást, te jó ég, inkább mégsem, az ellenségeimnek sem!

Tovább

Előszoba pimpelés - csináld magad!

Vannak olyan helyiségek a lakásban, amelyekkel nem nagyon lehet sok mindent kezdeni, ha egyedivé akarod tenni. Persze tele lehet pakolni különleges tárgyakkal, de mihez kezdhetsz, ha nem olyan tágas, hogy ilyesmik elférjenek?

eszkozok.JPG

Tovább

Harry Potter házibuli dekorációs ötletek - nem csak Halloweenra

Harry Potter-lázban égek. Tudom, nem új a történet, de az a helyzet, hogy én az őrület idején direkt nem olvastam, nem néztem a filmeket, ugyanis úgy éreztem, hogy majd ha a gyermekem akkora lesz, hogy eljön az ideje a Harry Potter témának, akkor vele együtt akarom felfedezni ezt a világot.

hp.jpgKép: Buzzfeed.com

És most itt van, júniusban az évzárón az osztályfőnök kiadta a nyári kötelező olvasmányt: Harry Potter és a bölcsek köve. Ez egyrészt megkönnyebbülés volt, mert az ilyenkor szokásos Kincskereső kisködmönt az én gyerkőcöm az előző suliban végigszenvedte (Anya, velem soha többet ne olvastassanak ilyen könyvet, hát meghal benne a fiú kistestvére!), másrészt pedig izgalom is, mert eljött az idő, hogy belevessük magunkat a varázslatok világába.

Tovább

Térelválasztás sokféleképpen

Sokakkal előfordult már, hogy elkezdték kinőni a lakást, de nem volt még lehetőség nagyobb ingatlanba költözésre. Ennek általában két oka lehet: az egyik, hogy túl sok holmi halmozódik fel, a másik pedig az, mikor a helyiségek betöltendő funkciói bővülnek, és már nincs annyi helyiség, amennyi különböző területre szükség van. Ez utóbbi helyzet megoldására mutatok ma néhány példát.
lapfuggonyos_elvalaszto.jpgKép: Designerscall.com

Tovább

Csíkozd a falat!

Egyre népszerűbb már a sávos falfestés, aminek személy szerint nagyon örülök, mert ez egy viszonylag egyszerű módja egy nagyobb falfelület egyedivé tételére anélkül, hogy cifra tapétákat kellene ragasztani, vagy több szín kombinálásában vesződni még a berendezéssel (aminek lehet egy eltúlzott eredménye egy papagáj-hatású fal, az meg kinek kell?).

lila_vizszintes.jpeg

Kép: HG TV

Tovább

Ötletgyűjtés pimpeléshez – így használd a Pinterestet!

A Pinterest egy olyan közösségi oldal, ahol olyan képeket gyűjthetsz magadnak kategorizálva, amelyeket bármilyen weboldalon láttál, vagy saját magad töltesz fel. Facebook, Twitter vagy Google+ vagy email-fiókkal tudsz regisztrálni, és nagyjából úgy működik, mint egy otthoni faliújság: virtuális táblákra tűzheted a neked tetsző, és megőrizni kívánt képeket.

pinboards.jpg

 

Tovább

Készíts madáretetőt - gyorsan, szépet!

Móra Ferenc egyik meséjében „reggelire rigófütty” az orvos rendelvénye a sápadt városi kislány erőtlenségére. Noha ez csak szimbólum, nem egy rossz ötlet! Városiasodunk nagyon, egyre kevesebb az énekesmadár a kertekben, pedig igazán szép élmény egy madárdalos teraszon étkezni, olvasgatni, pihenni. Ha van egy helyes kis kerted, könnyen odacsalogathatod a madarakat, ha folyamatosan helyezel ki egy kis madáreleséget.

feketerigo.jpgKép: BBC

Tovább

Ódon harmónia - a vintage otthon

Ismertem egy lányt, Patríciának hívják. Nem annyira volt már lány, egy kiskamasz fia is volt, kettecskén éldegéltek egy nagykörúti lakásban, ahol sok évvel ezelőtt először meglátogattam. Modern konyhabútorának rusztikus bútorfrontjai voltak, a gyerekszobán kívül az egész otthon egy megelevenedett lányregény volt, imádtam.

vintage_parna.jpgKép: John Charles Interiors

Tovább

Színek, fények a helyiségben

Az otthon hangulatának egyik jellemző befolyásolója a színvilága, ezért nem árt, ha több szempontot is figyelembe veszel, ha változtatni vagy teljesen felújítani akarsz. Az épület tulajdonságai adottak, és a falfelületek, padlóburkolatok, a megtartani vagy épp újonnan elhelyezni kívánt bútordarabok szintén befolyásolhatják a végeredményt. 

feher-kek_nappali_1.jpgKép: Apartmenttherapy.com

Tovább