Pimp Your Home

Pimp Your Home

Ötletgyűjtés pimpeléshez – így használd a Pinterestet!

2015. április 24. - Harisnyás Pimpy

A Pinterest egy olyan közösségi oldal, ahol olyan képeket gyűjthetsz magadnak kategorizálva, amelyeket bármilyen weboldalon láttál, vagy saját magad töltesz fel. Facebook, Twitter vagy Google+ vagy email-fiókkal tudsz regisztrálni, és nagyjából úgy működik, mint egy otthoni faliújság: virtuális táblákra tűzheted a neked tetsző, és megőrizni kívánt képeket.

pinboards.jpg

 

 

Belső keresőjében kulcsszavakra is kereshetsz, böngészőbe illeszthető gyorsgombjával pedig bármelyik weboldalon az ott szereplő képeket átirányítva a saját Pinterest-tábláid valamelyikére tűzheted, írhatsz mellé szöveget, és mások hozzászólhatnak. A Pinterest-en követheted barátaid különböző tábláit, a képeidet pedig a közösségi médiában is megoszthatod. Nagy előnye, hogy nem csak az ismerőseid tábláit látod, hanem a keresőmezőbe beírt szavakat a képek leírásaiban, címkéiben keresi neked Pinterest a képek között. Ezáltal bővebb és sokszínűbb merítést kapsz – és amikor ötleteket keresel, éppen ez az, amire szükséged van!

pinterest_otlet.jpg

Én általában két-három angol kifejezéssel keresek, ha nincs sok időm, de ha ráérek, akkor csak egyet-kettőt írok be, és hagyom, hogy a szemem vezessen. Mivel a képek forrása is megtalálható a kép lapján, könnyű elkalandozni, megnézni, honnan származik a kép, és milyen más tartalom található még ott.

Nem baj, ha nem beszélsz angolul, mert a Pinterest „tud” magyarul: a keresőmezőbe magyar szavakat is írhatsz. Ám ha igazán nagy merítést szeretnél, érdemes angolul beírni a keresőszavakat. Természetesen itt is érvényes az, ami bármely képkeresőnél: minél általánosabb kulcsszavakat használsz, annál gazdagabb a találat. 

pinterest_keyword.jpg

Angol keresőszavak pimpeléshez
Ha valamit szeretnél alkotni, amivel egyedibbé, hangulatosabbá teheted az otthonod, a következő szavakkal érdemes keresni: idea (ötlet), DIY (do it yourself – csináld magad), hack (bútor-átalakítási értelemben vett „meghekkelés”), creative (kreatív), useful (hasznos), recycle (újrahasznosítás).

pinterest_keyword2.jpg

Angol keresőszavak lakberendezéshez
Ha valamelyik helyiséget szeretnéd otthon átrendezni, a funkciókat újragondolni, akkor ilyen szavakat írj be a keresőbe: home (otthon), interior (enteriőr, lakberendezés), design (dizájn), furniture (bútor), room (szoba), living room (nappali), bedroom (hálószoba), nursery (babaszoba), bathroom (fürdőszoba), kitchen (konyha).

pinterest_keyword3.jpg

Tipp színválasztásokhoz
Ha harmonikus színösszeállításokat keresel, mondjuk egy új szobabelső kialakításához, egy nagyon hasznos képtípust is találhatsz a Pinterest-en. Ha beírod a keresőmezőbe a „colour scheme” (színséma) kifejezést, olyan képeket találsz, ahol egymáshoz illő, különböző hangulatú színek vannak egymás mellé rendelve. Ezek között nézelődve egészen biztosan találsz olyat, amibe beleszeretsz, és elkezdheted a séma szerinti megvalósítást.

schemes.jpg

Tipp IKEA-bútorokhoz
Amennyire egyszerűek és egyformák a skandináv bútorok, annyi lehetőséget rejtenek az egyediesítésre. Külön műfaja van ennek, melynek neve „IKEA hack” – ha erre a kifejezésre keresel, rengeteg ötletet kapsz, a képek forrásoldalán pedig a teljes munkafolyamatot (angolul: tutorial) megnézheted, így könnyen megvalósíthatod.

ikea_hack.jpg

Képek kezelése
Ha egy kép a találatok között megtetszik, rákattintva nagyobb méretben megnézheted (itt láthatod a kép forrását, és a linkre kattintva megnézheted az eredeti weboldalt), és a kép bal felső sarkában található piros gombra kattintva saját tábláid valamelyikére tűzheted. Ha egy képet így „elteszed”, az oldal alul egy kis gombot jelenít meg, amire kattintva a képhez hasonló további képeket találhatsz.

kep_magyarazat.jpg

A Pinterest-et tehát nemcsak statikus fényképalbumként használhatod, hanem mindenféle teendőkhöz gyűjthetsz és tartalékolhatsz ötleteket magadnak. Elvégzett munkák fotóit feltöltve ötleteket adhatsz másoknak. És pusztán a szépérzéket táplálni, nézelődni is nagyon alkalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://pimpyourhome.blog.hu/api/trackback/id/tr627394544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása